Er moet altijd geld bij

geplaatst in: Kosten en verzekering | 0

Wist je dat een kwart van de uitvaartverzekerden (ofwel bijna 3 miljoen Nederlanders!) heeft geen idee wat voor soort verzekering hij of zij heeft. En of het verzekerde bedrag voldoende is om de kosten te dekken. Het is werkelijk waar. Je betaalt elke maand een bedrag en je weet niet precies waarvoor.

Het komt ook voor dat je meerdere verzekeringen hebt en niet meer goed weet hoe het zit. Bij het bespreken van een uitvaart kom ik ze tegen. De perkamentvelletjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Toen polissen nog werden gespaard voor een dubbeltje per maand. De verzekeringsmaatschappijen van toen bestaan niet meer maar gelukkig vind ik voor de familie nog altijd de weg naar het verzekerde bedrag.

Wat blijkt? Als een familie de uitvaartwensen van vandaag vergelijkt met de producten en diensten in een naturapolis die jaren geleden is afgesloten dan komt dit niet overeen. En bij kapitaalverzekeringen blijken alle verzekerde bedragen bij elkaar opgeteld niet genoeg om het volledige bedrag van de uitvaart te betalen. Er moet altijd geld bij. Althans bijna altijd.

Hoe zit dat nu met jouw spaarpot of uitvaartverzekering? Het klinkt misschien een beetje oubollig maar mijn advies is: oriënteer je vandaag nog, verken je uitvaartwensen en weet waarvoor je spaart!

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail