Kennismaking

In een kennismakingsgesprek bespreken we -vrijblijvend- je wensen rondom het afscheid en de uitvaart. Je eerste ideeën vertalen wij in concrete mogelijkheden. Samen schrijven we je uitvaartwensen op papier. Desgewenst maken wij voor jou ook een inschatting van de kosten. Zo’n persoonlijk gesprek kan op ieder moment plaatsvinden. Gewoon, als je wilt weten wat er allemaal mogelijk is rondom het afscheid en de uitvaart. Maar ook als iemand gaat overlijden en een afscheid geregeld moet worden. Onze ervaring leert dat een persoonlijk gesprek over de uitvaartwensen met degene die gaat overlijden en/of de naasten rust brengt. Niets is vastomlijnd.

Uitvaartbegeleiding

Als je dierbare overlijdt, kun je Najade Uitvaarten direct bellen. We zijn dag en nacht bereikbaar via 06-34342117. Vanuit Nijmegen ondersteunen wij je in heel Nederland of zelfs daarbuiten. Bij ons eerste bezoek gaat de aandacht uit naar de laatste verzorging van de overledene. Samen met wie dat wil gaan we je dierbare verzorgen en opbaren. Thuis of in een uitvaartcentrum.

In de dagen tussen overlijden en uitvaart hebben wij elke dag persoonlijk contact. We nemen in alle rust en ruimte de tijd om het laatste afscheid goed te regelen. Zoals de rouwkaart, een kist, de uitvaartlocatie(s), de bloemen, het vervoer en de invulling van de plechtigheid. Wij adviseren en jij beslist. Alles mag en niets moet. Wij behouden het overzicht, maar hebben tegelijk een scherp oog voor detail.

Als er kinderen zijn, bekijken we samen hoe we ze goed bij de uitvaart kunnen betrekken. Onze ervaring is dat de spontaniteit van kinderen bijdraagt aan een meer ontspannen sfeer rondom het afscheid en de uitvaart. Bang zijn voor de dood is vaak meer iets voor volwassenen.

Na de uitvaart

Tijdens maar ook direct na de uitvaart neemt Najade Uitvaarten je de praktische zorg uit handen. We onderhouden bijvoorbeeld de contacten met de verschillende leveranciers en een eventuele uitvaartverzekeraar. Een paar weken na de uitvaart nemen we in een persoonlijk gesprek de factuur met je door. Ook kijken we samen terug op de uitvaart en bespreken hoe het nu met je gaat. Als er behoefte is aan ondersteuning brengt Najade Uitvaarten je in contact met zorgverleners die je helpen bij praktische en emotionele vragen.

Na de uitvaart kan Najade Uitvaarten je ook ondersteunen bij het vormgeven van een mooi samenzijn -meestal in kleine kring- waarin je je dierbare herdenkt. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van een grafmonument of het verstrooien van de as.

Blijvend herdenken

Naast het begeleiden van uitvaarten organiseert Najade Uitvaarten jaarlijks ook enkele bijeenkomsten. Bijvoorbeeld een lichtjesavond waarin je herinneringen aan de dierbare overledene centraal staan. Of een gezamenlijke wandeling langs sfeervolle plaatsen waarin ruimte is om met elkaar te praten over leven, afscheid en uitvaart.