Zeemansgraf

geplaatst in: Bijzondere locaties | 0

beach-1204401_1280Vier je graag je vakantie aan zee? Woon je aan zee? Werk je in de maritieme sector of voel je je als watersporter verbonden met de zee? Wellicht vind jij dan de zee een mooie locatie als laatste rustplaats.

Zeebegrafenis
Begraven op zee is mogelijk op twee verschillende manieren. Ten eerste kun je de de as van een overledene verstrooien in zee. Ten tweede kun je een overledene in een zeemanskist ‘overboord zetten’. Dit laatste is op Nederlandse wateren niet toegestaan maar kan bijvoorbeeld wel plaatsvinden voor de kust van Groot-Brittannië.

Vanuit verschillende zeehavens
Nederland heeft een kustlengte van ruim 500 kilometer. Vanuit verschillende Nederlandse zeehavens kun je uitvaren voor een asverstrooiing op de Noordzee. Maar ook vanuit verder weg gelegen (vakantie)oorden is het kiezen van een laatste rustplaats op zee mogelijk. Bijvoorbeeld in de Oostzee vanuit Duitsland, in de Middellandse zee vanuit Spanje, Frankrijk of Italië en in de Atlantische Oceaan vanaf Engeland, Ierland, Frankrijk, Portugal of de Canarische eilanden.

Een zeemansgraf?
Heb je interesse in een zeemansgraf? Najade Uitvaarten ondersteunt je bij een uitvaart op zee vanuit verschillende Nederlandse en Europese havens. Een mooi alternatief -volgens aloude traditie- voor mensen met échte zeebenen. Neem vrijblijvend contact op met Najade Uitvaarten voor een kennismakingsgesprek, kostenindicatie of andere vraag.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail