Wel of geen uitvaartverzekering?

geplaatst in: Kosten en verzekering | 0

Zeven op de tien Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een indekking tegen onverwachte kosten die je zelf niet kunt opbrengen. Maar is dat wel nodig? Vandaag meldt de regionale krant in de rubriek ‘Irene weet raad’ vijf redenen om geen uitvaartverzekering af te sluiten.

  1. Heb je al voldoende spaargeld of kun je goed sparen? Dan is verzekeren helemaal niet nodig.
  2. Uitvaartverzekeraars kunnen eenzijdig de premie verhogen of de polisvoorwaarden aanpassen. Dat kan dan een onaangename verrassing voor je zijn.
  3. Via een overlijdensrisicoverzekering -die jonge mensen vaak in combinatie met een hypotheek afsluiten- ben je vaak al voldoende verzekerd.
  4. Als je ziek bent, kun je je meestal helemaal niet -of alleen onder stringente voorwaarden- verzekeren voor je uitvaart.
  5. Met een uitvaartverzekering geef je je vrijheid op. En dat is misschien wel het allerbelangrijkste wat we bezitten. Bij een kapitaalverzekering wordt een bedrag uitgekeerd waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen betalen. Veel verzekerden kiezen voor een naturaverzekering omdat zij de nabestaanden het regelen van een uitvaart willen besparen. Maar als de verzekeraar alleen uitkeert in goederen en diensten en dezelfde nabestaanden hebben afwijkende wensen dan lopen de bijkomende kosten razendsnel op. Dat geeft je geen prettig gevoel, toch?

Ben jij een van die 70% Nederlanders die een uitvaartverzekering heeft afgesloten of denk jij weleens na over de kosten van je uitvaart? Dan is het goed om te weten dat je altijd de vrijheid hebt om te kiezen voor Najade Uitvaarten. Met of zonder uitvaartverzekering.

image1[1]

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail