Voorgesprek

geplaatst in: Geen categorie | 0

Het bespreken van je uitvaartwensen geeft rust. Rust voor jezelf, maar ook voor je naasten. Zo weten zij welke keuzes ze moeten maken als je komt te overlijden. Ik bespreek regelmatig uitvaartwensen. In een kosteloos en vrijblijvend voorgesprek. Met mensen die midden in het leven staan en zich graag willen verdiepen in het levenseinde of mensen die zich voorbereiden op een aanstaand overlijden. Het zijn altijd bijzonder unieke gesprekken die verder gaan dan de bespreking van de ‘kist en de kaart’. De gesprekken gaan eerder over het volle leven, de jeugd, bijzondere gebeurtenissen, (woon)plaatsen, verlieservaringen, leuke momenten, het geloof (in ‘iets’ of in God), angst (voor de dood, het lijden of het dood zijn) en hoe je dit alles kunt vertalen in de laatste wensen rondom het afscheid.

Praten over het levenseinde is heel intiem. Het geeft niet alleen rust omdat ‘alles geregeld is’, maar deze voorbereiding zorgt juist voor verdieping in je eigen leven en verbinding met je naasten. Je leven krijgt nog meer betekenis doordat je je bewuster wordt dat het leven eindig is. Je kunt misschien meer relativeren of gaat gezonder en bedachtzamer leven. Alles tot in de puntjes vastleggen is niet nodig. Zo blijft er ook nog wat over voor je nabestaanden om zelf in te vullen. Op basis van datgene dat jij belangrijk vond.

Wil je je ook verdiepen in datgene dat jij belangrijk vindt in jouw leven? Praat erover met elkaar of neem contact op met Najade Uitvaarten voor een vrijblijvend gesprek. Gun jezelf de verdieping.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail