Schippersdochter vaart geheel eigen koers

geplaatst in: Nieuws | 0

Schippersdochter Irene van Dongen startte vrijdag 1 april haar nieuwe bedrijf Najade Uitvaarten in Nijmegen, op de oever van de Waal. Een feestelijke start waarmee ze de toon zet voor de geheel eigen koers die ze vaart.

De naam van het bedrijf komt van het ms Najade, het schip van Irene’s ouders, waar ze op opgroeide. Haar vader Jos van Dongen hees de vlag van het nieuwe bedrijf, waarmee ‘Najade weer uitvaart’, zoals Irene het in haar mooie speech uitdrukte.

Ze was 15 jaar logistiek adviseur bij Buck Consultants International en nu is ze zelfstandig uitvaartbegeleider. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Toen ze 15 jaar oud was, maakte ze het as uitstrooien van een overleden dierbare mee aan boord op de Rijn. Dat maakte toen veel indruk. Sindsdien leeft het bij haar om mensen een uniek afscheid van dierbaren te bieden. Ze wil iemands uitvaart maken tot een persoonlijk ingevulde gebeurtenis voor de nabestaanden. “Veel is mogelijk; niets is vastomlijnd.”

Als zelfstandige heeft ze een groep ervaren professionals om zich heen verzameld, met wie ze de volledige begeleiding van een uitvaart verzorgt, inclusief de verzorging van de overledene. Dat doet ze op de plek en de wijze waar de nabestaanden voor kiezen. Ze is daardoor ook niet gebonden aan een rouwcentrum. Het afscheid kan overal, in heel Nederland en zelfs daarbuiten. (Bron: Binnenvaartkrant)

Op de foto: Irene van Dongen en haar vader Jos met haar 3-jarige dochtertje Isa bij de start van Najade Uitvaarten op de oever van de Waal bij Nijmegen, vrijdagmiddag 1 april. (Foto: Michel Gonlag)

http://www.binnenvaartkrant.nl/nieuws/nieuwsitem/schippersdochter-vaart-geheel-eigen-koers/

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail