Terug naar de natuur

geplaatst in: Bijzondere locaties | 0

Uitvaart Nijmegen

Naast cremeren en begraven op een begraafplaats kun je ook kiezen voor begraven in de natuur. Op een natuurbegraafplaats. Het gebeurt nog niet veel (minder dan 1%) maar ondanks dit gegeven vinden veel mensen het een aansprekend idee. Terug te gaan naar de natuur.

Je laatste rustplaats kiezen in bos, weide- of heidegebied. In een gebied waar aandacht is voor behoud en ontwikkeling van natuur. Waar graven niet geordend zijn in een rijtje en grafstenen ontbreken.

Op een natuurgraf zijn gedenktekens gemaakt van natuurlijk materiaal, zoals hout, bloemen of een boom. Voor nabestaanden is een natuurbegraafplaats een verblijfplaats om altijd naar toe te kunnen gaan om te wandelen, te fietsen of gewoon te zijn. Want het grafrecht is eeuwigdurend en na de begrafenis neemt de natuur haar plek weer in.

Natuurbegraven kan al op meer dan 20 plaatsen in Nederland en er zijn meer natuurbegraafplaatsen in ontwikkeling. Vind jij teruggaan naar de natuur ook een aansprekend idee? Bespreek dan met Najade Uitvaarten je wensen en samen verkennen we de locaties en mogelijkheden.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail