Zullen we dansen?

geplaatst in: Geen categorie | 0

hamburg-1508779_1280Lekker dansen in je huiskamer, op een feestje of op een podium. Jouw voetjes gaan graag van de vloer of je vindt het prachtig om naar dansende mensen te kijken. Dansen geeft schoonheid, plezier, aantrekkingskracht, expressie, lichamelijke beheersing en nog veel meer.

In bijna elke cultuur speelt dans een belangrijke rol. En niet alleen op feestjes. Want in verschillende culturen is het ook heel gewoon dat er bij een uitvaart wordt gedanst. Bijvoorbeeld in Aziatische of Afrikaanse landen of bij een Creoolse begrafenis waarbij Surinamers dansend naar het graf worden gedragen.

Dansen bij een uitvaart is geen Nederlands gebruik, maar bij een uitvaart wel heel goed mogelijk. Een dans voor publiek of dansen met alle aanwezigen. Door jezelf of door professionele dansers. Dansen als eerbetoon aan je dierbare en als een troostende manier om je stemmingen en gevoelens uit te drukken.

Een dans draagt bij aan een meer ontspannen sfeer tijdens de uitvaart en levert een positieve bijdrage aan de rouwverwerking. Zullen we samen dansen?

 

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail