Van 24 december 2021 tot en met 6 januari 2022 kun je de Kribjesroute in Hees wandelen of fietsen. De kribjesroute brengt je langs een ongekend aantal kerststallen in voormalig dorp Hees, gelegen in Nijmegen-West. Alle adressen die aan de Kribjesroute meedoen worden vermeld op de plattegrond.

De prijswinnaars van het woordraadsel 2020-2021 vind je hier!

Tijdens de Kribjesroute Hees zijn we muzikaal verbonden via de Spotify-playlist ‘Kribjesroute Hees’.  Zet deze muzieklijst aan tijdens je tocht!

Afgelopen jaar was er vanwege de huidige omstandigheden geen officiële opening, maar op zaterdagavond 19 december 2020 reisde er een kerstengel door de wijk, van kribje naar kribje. Wil je meer zien van deze reis? Klik dan hier!

Klik hier voor foto’s van de reizende kerstengel!

‘…In de kerstperiode zijn in Hees veel kribjes te zien. Buurtbewoners laten de mooiste of meest bijzondere kerststallen zien aan het brede publiek. Achter het keukenraam, in de voortuin of op een andere goede plek…’

‘ Het was erg leuk om met ons gezin zo door de straten te wandelen en fietsen in de kerstvakantie! Volgend jaar weer!’

‘Hartelijk dank voor de organisatie van deze kerstwandeling. We hebben er met onze kinderen ontzettend van genoten om de wijk zo eens op een andere manier te leren kennen. We zijn op hele nieuwe plekjes geweest.’