Ik herinner mij…

geplaatst in: Geen categorie, Nieuws | 0

Afgelopen zaterdag vond er in het Marikenhuis Nijmegen een inspirerende dag plaats. Over de ‘kunst van het afscheid nemen’. Najade Uitvaarten stond op de inspiratiemarkt waar bezoekers zich op allerlei manieren informeerden over de mogelijkheden voor een betekenisvolle invulling van de laatste levensfase. Bezoekers werkten gezamenlijk aan een bloemstuk, versierden een kaars, proefden van smakelijke hapjes of werden op de gevoelige plaat vastgelegd.

Ik ging in gesprek met alle aanwezigen over de mogelijkheden om je wensen bij afscheid te bespreken, vorm te geven en vast te leggen. Bijzondere gesprekken die veel verder gaan dan ‘begraven of cremeren’ en de ‘kist en de kaart’. Praten over het levenseinde is heel intiem. Het geeft niet alleen rust omdat ‘alles geregeld is’, maar deze voorbereiding zorgt juist voor verdieping in je eigen leven en verbinding met je naasten. 

Aan het eind van de middag is in de tuin van het Marikenhuis de Herinneringsbank onthuld. Bij deze onthulling werden ook de namen genoemd van overledenen die dichtbij het Marikenhuis staan, als gast of als vrijwilliger. Luutje Niemantverdriet sprak een ontroerende tekst waarbij elke zin begon met ‘Ik herinner mij…’ Henk Smaling bracht muziek uit een speeldoosje en Luisterhart sloot af met een geweldig pakkende tekst (de tekst volgt!) die tijdens de inspiratiemiddag tussen de regels door te horen was.

Ik herinner mij…een inspirerende dag met prachtige mensen in het Marikenhuis.

 

Enkele sfeerbeelden:

Samen een bloemstuk maken
Bezoekers laten zich inspireren
Muziek verbindt
Herinnering van overledenen
Een ontroerende vertelling
Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail