Een dag zonder moeder

geplaatst in: Inspirerende teksten | 0

mother-589730_1920

Moederdag. Een dag in het voorjaar waarop je je moeder bedankt voor haar steun, zorg en liefde. Je kunt er niet omheen, overal wordt je eraan herinnerd: Moederdag-taart, Moederdag-boeket, Moederdag-brunch, Moederdag-sieraad… Je maakt een tekening voor je moeder, je belt haar, je geeft je moeder een cadeau of je gaat samen met haar een dagje op stap. Maar wat is Moederdag als je moeder niet meer leeft?

Moederdag zonder je moeder kan een dag zijn die het ene jaar aan je voorbij gaat zonder dat je erbij stilstaat. Het andere jaar mis je je moeder en dat hakt erin. Voor velen is Moederdag een dag die je doet beseffen dat het hebben van een moeder niet vanzelfsprekend is. En hoe geef je dan invulling aan zo’n dag? Najade Uitvaarten deelt een gedicht aan allen die Moederdag vieren, maar dan zonder moeder.

Ode aan moeder

Dankjewel mama
Voor wie je bent
Dankjewel mama
Dat je er voor me was
Onvoorwaardelijk
Nu je er niet meer bent
Kom ik je overal tegen
In wat ik doe en wat ik laat
Ik voel stilte om mij heen
Maar wat je me zei
Dat blijf ik horen
Ontegenzeglijk
Moederdag verloren

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail