Candle in the wind

geplaatst in: Monumenten | 0

candle-1368940_1280De titel van dit verhaal laat je wellicht terugdenken aan Prinses Diana. Speciaal voor haar afscheid schreef Elton John ‘Goodbye England Rose’. Net als bij de bruiloft van Lady Di zat ook bij haar laatste afscheid de hele wereld aan de buis gekluisterd. Elton John zong dat Diana haar leven leefde als een kaars in de wind. Een kaars die opbrandde, ver voordat haar legende zal eindigen.

Bij een uitvaart wordt meestal een kaars gebrand. Maar wat betekent dat kaarslicht eigenlijk? Een kaars is een veelzeggend symbool: het geeft warmte, de vlam vecht tegen de wind en geeft licht in duisternis.  Voor gelovigen symboliseert het licht de liefde van God.

We steken graag een kaarsje aan. In een mooie kerk, thuis op de verjaardagstaart, als we aan tafel gaan of in een speciaal aandachtshoekje in je huis. We branden een kaarsje voor iemand van wie we houden, die we gedenken of iemand die het moeilijk heeft en jouw steun en een lichtje nodig heeft.

Bedenk ook eens bij het uitblazen van de kaars naar wie je het licht toe wilt blazen: wie heeft er licht nodig? Met wie voel jij je vandaag in het bijzonder verbonden?

…Voor wie blaas jij een kaarsje uit?

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail